Köpekler Neden Titrer çünkü köpekler heyecanlı varlıklardır. Bilmeyen yoktur herhalde.. Eve geldiğinizde sanki yıllardır görüşmemişsiniz gibi kuyruk sallamalar, üstüne atlamalar, salya akıtmalar.. 🙂 Bir kediden beklenmeyen her türlü sevgi gösterisi köpek dostlarımızda vardır. Köpekler heyecandan titreyebilir. Öyle bir heyecan düşünün ki.. Sizi canından çok seven ve hiç karşılık beklemeden, sadece seven köpekler o kadar heyecana maruz kalıp titreyebilir..
Köpekler Neden Titrer

Köpekler çeşitli nedenlerden heyecanlanabilir. bu her zaman olumlu bir heyecan değildir. Köpeğinizi veteriner hekime götürürken anladığı oldu mu? Evet sezgileri çok güçlüdür. Bir kez kafasında ve anılarında kötü bir anı varsa köpeğinizin, bu bir travmaya sebebiyet vermiş olabilir. Köpekler anılarını saklar. Veteriner kliniğine girdiğinizde ortamdaki kokular, diğer kedi ve köpeklerden yayılan hormonlar.. Hatta sizin duyamadığınız sesler bile onu etkiler ve titremeye başlayabilir. Köpekler veterinere gitmekten çoğunlukla içerideki kokulardan dolayı hoşlanmaz.

Veteriner kliniğinde köpeğinize ufacık bir aşı yaptıracağınızda ya da sadece sıradan bir kontrol muayenesinde bile titreyebilir. Evet bu da olası bir durum çünkü heyecanlanıyor. O anda yapabileceğiniz tek şey dostunuzun yanında olduğunuzu hissettirmek. Üzülmeyin, geçecektir titremeler..

Ayrıca özellikle küçük ırk köpek dostlarımız, yapısı gereği çok üşürler. Köpeklerin bu üşümesi de elbette aynı bizde olduğu gibi vücudunu ısıtmak için istemsizce yaptıkları bir titremeye sebep olur.

Köpeklerin ev ortamına alıştıktan sonra sokakta üşümeleri oldukça normaldir. Sokakta yaşamını sürdüren köpekler ise, eğer gerekli ve yeterli enerjiyi / besini alamazsa aynı şekilde titremeler yaşanır.

Bu konuda, evcil dostunuzu hem doğru beslemelisiniz ve onun yeterli miktarda enerji aldığından emin olmalısınız hem de eğer küçük ırk köpeğiniz varsa; kışın soğuk hava yürüyüşlerinizde onu giydirebilirsiniz.

Köpeğinizin sağlık durumunu korumak için beslenmesini ve çevresel şartlarını doğru sağlamak sizin elinizde.

Ayrıca istisnai durumlarda, köpekler bazı epilepsi ‘ sara gibi krizlere girebilir. Bu gibi durumlarda hemen en yakın veteriner hekime başvurmalısınız ve vakit kaybetmeden patili dostunuzun sağlığını korumalısınız.

Can dostlarımızın güncel fotoğrafları ve kampanyalarımızdan haberdar olun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir