Kediler Neden Tüy Kusar ? Kediler bir sürü şey kusabilir ve bunun çeşitli sebepleri de olabilir.

Kedilerde kusma problemi sıklıkla ve farklı nedenlerle görülmektedir. Kediler, midesi hassas ve beslenme konusunda da oldukça hassas canlılardır. Kediler neden kusar ? konusunda oldukça dikkat etmeliyiz.

Evcil dostlarımız, beslenmesinde olduğu kadar günlük yaşamında da stres yaşarsa hemen mideleri bozulabilir ve stresi dışa vururlar.

Kedilerde yemek yeme problemi, genel anlamda kedinin yediği mamaya bağlansa da, bir çok zaman; patili dostunuzun son zamanlarda hayatında yaşanan değişiklikler, onun mama yemesinde engel oluyor olabilir.

Evcil dostlarımızın hayatında gerçekleşen değişiklikler; onları derinden etkileyebilir. Ev değişikliği, taşınma gibi kedilerin psikolojisini etkileyen olaylara dikkat etmek gerekir.

Kediler Neden Tüy Kusar ? Bu sorunun bir sürü cevabı vardır ama tüy kustuğundan da emin olmak lazım.

Kediler evi sever. Kediler sabit hayatı ve standart yaşamı severler. Kediler, hayatında gerçekleşecek değişikliklere sıcak bakmazlar.

1- Ev değişikliği, taşınma, eve yeni gelen aile bireyi veya evden ayrılan aile bireyleri kedileri olumsuz etkiler.

2- Evdeki eşyaların yerlerinin değiştirilmesi de kedileri üzebilir.

3- Mama değişikliği kedinizi strese sokar. Ancak kedilerde ‘mama değişikliği yapmak mümkün değildir.’ demek çok yanlıştır. Kedilerde mama değişikliği yapmak için yavaş bir geçiş öneriyoruz. Yeni bir mamaya geçerken, %80 eski mamadan, %20 yeni mamadan olacak şekilde karıştırın. Kedinizin yeni mamasını, her geçen gün içeriğin ortalamasında arttırarak devam edin. 50-50 ve sonra yeni mamanın içerikteki oranı, eski kedi mamasına göre daha fazla olacak. En sonunda da eski mamadan tamamen ayrılış ile yeni mamaya geçebilirsiniz. Kedilerin mideleri oldukça hassastır. Kedinizin mama diyetini mutlaka dikkatli geçişlerle ve ani olmayan değişimlerle yapmalısınız.

4- Kediler, mama dışında (yememesi gereken) bazı maddeleri (çiçek, yaprak, ip, böcek, tüy, toz, farklı bir besin vb) yedikleri zaman da genellikle bu madde, midelerine ağır geleceği için kusarak çıkartırlar.

5- Kediler, bir çok hastalığın başında alarm olarak kusarlar ve sinyal verirler.

6- Her gün temizlik yapan ve titiz kediler, doğası gereği tüylerini yalar. Bu tüyleri, tüy atımına yardımcı mama kullanmıyorsanız veya ek bir gıda takviyesi ile bunu desteklemiyorsanız; kediniz tüylerini yalar ve bunu ağız yoluyla çıkarır.

7- Eğer kediniz, bu durumlar dışında hasta olduysa ve istifra etme sebebi stres ya da tüy değil ise mutlaka ama mutlaka veteriner hekiminize başvurmalısınız!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir